Home Contact Sitemap
RSS Feed

Nieuws overzicht 2010


Kerst knutselmiddag
Afgelopen zondag 12 december stond er weer een leuke M25 Rotterdam activiteit op het programma. Een groep van 12 M25 jongeren, 3 M25 begeleiders en een professionele bloemschikker hebben samen Kerstukjes gemaakt.

Pameijer Partyavond
Zaterdag 27 november was M25 Rotterdam te gast bij Pameijer bij hun speciale partyavond voor mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking. Het feest was een leuke kennismaking met de organisatie en doelgroep.

DiaconAction2
Tijdens het jaarlijkse DiaconAction weekend – waarin jongerengroepen in het hele land in actie komen voor mensen in hun eigen omgeving – kwam ook M25 Rotterdam weer in actie. Op twee plekken tegelijk nog wel op zondag 21 november.

De CD hoes design workshop
De M25 jongeren die niet mee konden doen met de CD workshops konden alsnog hun bijdrage leveren door de CD hoes mee te helpen ontwerpen. Zondag 14 november was het zover. Onder leiding van de workshopgever Sir-jo kwamen de aanwezige jongeren met een concept.

M25 Begeleidersdag
Zaterdag 30 oktober was er speciaal voor alle M25 begeleiders in het hele land een toerustingdag georganiseerd. Er werden ideeën uitgewisseld en ervaringen gedeeld van de verschillende M25 groepen die in Nederland werkzaam zijn.

Breien bij het Leger des Heils
In de herfstvakantie op dinsdag 19 oktober hebben de M25 Rotterdam jongeren een brei workshop gevolgd bij Het Leger des Heils, verzorgd door Saskia de Feijter van SAS Knits It Again.

Voortgang M25 Rotterdam CD
Ondertussen zit de tweede sessie van de CD workshop er alweer op. Zondag 10 oktober zijn de jongeren druk bezig geweest met het maken van een songtekst en een melodie voor het eerste lied.

Terugblik eerste sessie CD workshop
De CD workshop is begonnen. In zeven sessies zullen de M25 Rotterdam jongeren songteksten maken voor een CD. Daarna zullen ze de liederen ook zelf inzingen en rappen. De opbrengst van de verkoop van deze CD zal gaan naar een vakantieweek voor tieners met HIV/Aids in Rotterdam.

Najaarsactie van start!
Onze M25 Rotterdam najaarsactie is van start gegaan! Deze actie heeft dit keer als thema de strijd tegen HIV/aids. We zullen verschillende activiteiten ondernemen rondom dit thema en zondag 26 september was de eerste.

HIV/Aids actie M25 Rotterdam
Ondertussen is het gebruikelijk geworden dat M25 Rotterdam in het najaar geld inzamelt voor een goed doel. Lees gauw verder om te zien welke grootscheepse actie we dit jaar van plan zijn.

M25 Rotterdam Funday was fun!
We kijken terug op een plezierige afsluiting van de zomervakantie op de M25 Rotterdam Funday! Speciaal voor het harde werken dat zowel de jongeren en vrijwilligers verrichten was er op dinsdag 17 augustus een spelletjesdag georganiseerd .

Playbackshow bij ASVZ
Woensdag 11 augustus waren wij te gast bij de ASVZ. Deze instelling zorgt dat mensen met een verstandelijke (en soms ook lichamelijke) beperking toch zelfstandig, of soms met wat hulp, kunnen wonen. Daarnaast regelen ze dat deze mensen een baan kunnen krijgen.

Verven, verven en nog meer verven
Afgelopen donderdag 5 augustus is M25 Rotterdam te gast geweest bij Stichting ROS. Stichting ROS (Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt) biedt ondersteuning aan vreemdelingen zonder verblijfsrecht. We waren gevraagd om de noodopvang Plexat mee te helpen verven.

M25 Rotterdam besteedt de dag bij Pluspunt
Stichting Pluspunt Rotterdam zorgt voor zinvolle dagbesteding voor dak- en thuislozen en mensen die in sociaal isolement zijn geraakt. We mochten weer een keer langskomen en ook dit keer gingen we lekker met z’n allen aan de slag.

M25 Rotterdam doet weer aan Charity
Afgelopen zondag was natuurlijk het wereldkampioenschap voetbal met Nederland in de finale! Maar voordat het zover was, was M25 Rotterdam daarvoor nog langs gegaan bij de Missionaries of Charity, waarbij we de maaltijd hebben geserveerd aan ongeveer 90 mensen.

Lets play
Zaterdag 12 juni had M25 Rotterdam een spelmiddag gehouden voor kinderen uit het Oude Noorden. Samen met het Oude wijken pastoraat hebben de jongeren de spelmiddag in elkaar gezet en ten uitvoer gebracht.

M25 Rotterdam op de boot met raadsleden
De afgelopen verkiezingen houden de gemoederen nog steeds bezig hier in Nederland. Ook voor M25 Rotterdam is politiek belangrijk.

Lets get ready to play!
Ondanks de laatste toetsen die sommige jongeren nog moeten maken zijn er afgelopen zondag 6 juni 4 jongeren van M25 Rotterdam bijeen gekomen met 3 begeleiders om de spelmiddag in elkaar te zetten die gehouden wordt op zaterdag 12 juni.

Groeten uit Oeganda!
Zoals al eerder vermeld hadden we in de meivakantie een speciale gast uit Afrika op bezoek. Kim Vogel is voor een langere periode vanuit Nederland naar Oeganda verhuisd en is daar een klein project opgestart gericht op kinderen.

M25 jongeren helpen bij inloophuis voor ex-psychiatrische patiënten
Op dinsdag 27 april 2010 waren 4 van de M25-jongeren voor het eerst behulpzaam in de bediening bij het Zijspoor, een inloophuis voor ex-psychiatrische patiënten in Schriebroek.

Feestje in de Pauluskerk
Afgelopen zondag 30 mei 2010 was M25 Rotterdam weer aanwezig in de Pauluskerk, dit keer om een handje te helpen bij een bijzonder verjaardagsfeestje.

TienerMoederdag!
De vorige maand hadden we Moederdag verwenpakketten gemaakt voor de tienermoeders van het project Zij aan Zij van het Leger des Heils. We sloten de meivakantie af met een activiteit op vrijdag 7 mei voor deze tienermoeders.

Inzetten voor Oeganda
Op donderdag 6 mei was er een bijeenkomst voor de M25-jongeren waarbij we een speciale gast hadden.

Koken in het Pastoraat Oude Wijken Noord
De meivakantie begon voor M25 Rotterdam met een activiteit in het Pastoraat Oude Wijken in het Oude Noorden. Het POW is actief in de achterstandswijken van Rotterdam en heeft als doel om mensen bijeen te brengen, te ondersteunen en het gevoel te geven dat ze niet alleen zijn.

Vernieuwing bij M25 Rotterdam
We zeggen vaarwel tegen het oude en hallo tegen het nieuwe. De website van M25 Rotterdam is vernieuwd! Lees gauw verder voor nog meer nieuwtjes.

M25 Rotterdam en tienermoeders
Afgelopen zondag 18 april zijn er 15 M25 jongeren bijeen gekomen om met elkaar kennis te maken, te brainstormen over nieuwe ideen en om Moederdag verwenpakketten te maken voor tienermoeders.

Pasen bij de Pauluskerk
Op 2e Paasdag maandag 5 april was M25 Rotterdam te gast bij de Pauluskerk. De Pauluskerk is al jaren lang een plek waar dak- en thuislozen en verslaafden terecht kunnen voor een maaltijd en wat gezelschap.

Zalig Pasen en Twitter!
M25 Rotterdam gaat mee met de tijd en heeft nu zijn eigen Twitter. Volg ons en hou jezelf op de hoogte van onze bezigheden.

Wol voor Het leger des heils
Het hele jaar door zijn er mensen in buurtcentrum bij Bosshardt dekens aan het breien voor de dak- en thuislozen. Het leger des heils heeft de M25 jongeren daarom gevraagd om zoveel mogelijk wol in te zamelen.

Op een humanitaire missie
Zondag 21 maart was een bijzonder leuke dag voor de jongeren van M25. Er waren namelijk zoveel jongeren die wilden meehelpen dat er 2 activiteiten waren. Bovendien was het ook de gelegenheid om aandacht te besteden aan het eenjarig bestaan van M25 Rotterdam.

M25 Rotterdam bestaat 1 jaar!
Het begon met een introductie bijeenkomst op zondag 8 maart 2009. Hier werd aan jongeren en ouders verteld over wat M25 is, de gedachte erachter en wat voor soort activiteiten we zouden kunnen gaan doen.

Vast wel!
Durf jij het aan? Heb je het in je? Ben je een echte doorzetter? Vast wel!

Aan de slag voor Pluspunt
Gisteren waren we op bezoek bij Stichting Pluspunt Rotterdam. Dat is een werkactiveringscentrum voor dak- en thuislozen. De stichting helpt deze groep mensen door hen te motiveren om aan de slag te gaan en hun dag zinvol te besteden.

Jongerenproject M25 Rotterdam zoekt nieuwe vrijwilligers
M25 Rotterdam is het afgelopen jaar behoorlijk gegroeid en is dan ook met spoed op zoek naar nieuwe vrijwilligers om de initiatiefgroep te komen versterken.

Nieuwe medewerker voor M25 Rotterdam
Een tijdje terug is er vanuit Stichting Mara een vacature de deur uit gegaan om een nieuwe projectmedewerker te vinden voor het project M25 Rotterdam. Deze projectmedewerker zal zich samen met de vrijwilligers voortaan bezig houden met het organiseren en begeleiden van de M25 activiteiten.

Kaarsenactie voor Sophia en bowlen
We waren zondag 24 januari met 14 jongeren en 5 begeleiders het geld gaan overhandigen wat is ingezameld met de kaarsenverkoop in december aan het Sophia Kinderziekenhuis. We kregen eerst een rondleiding in het Sophia Kinderziekenhuis door Mandy Verburg van de stichting Vrienden voor Sophia.

M25 Rotterdam wint eerste M25 wisselbeker!
Zaterdag 10 oktober vond de eerste landelijke M25 dag plaats in Leiden. Hier won M25 Rotterdam de eerste M25 wisselbeker.

Eerste jaar M25 Rotterdam
M25 Rotterdam bestaat sinds het jaar 2009. Lees hier wat we allemaal voor activiteiten hebben gedaan in dat eerste bestaansjaar.