Home Contact Sitemap
RSS Feed

Nieuws overzicht 2012


Extra inzet M25 Rotterdam met de feestdagen
Met de feestdagen worden de jongeren en begeleiders van M25 Rotterdam extra enthousiast om wat te doen voor hun medemens. Ook u kunt een bijdrage leveren.

Wereldaidsdag
Vandaag op 1 december is het Wereldaidsdag. Het doel van Wereldaidsdag is om wereldwijd aandacht te vragen voor de aidsproblematiek en op te roepen tot solidariteit met mensen met hiv en aids. Om tot steun te zijn voor jongeren met hiv in Nederland heeft M25 Rotterdam een cd uitgebracht getiteld I’ve got a secret.

DiaconAction 2012
Ook dit jaar heeft M25 Rotterdam samen met andere jongerengroepen in het land meegedaan met DiaconAction. Een weekend in november waarbij jongeren in heel Nederland zich inzetten voor mensen in hun omgeving.

Positief evaluatieonderzoek M25 Rotterdam
Dit jaar is het jongerenproject M25 Rotterdam onder de loep genomen door DSP-groep (een landelijk bureau voor onderzoek, advies en management). Door middel van interviews met de jongeren, de ouders, de organisaties en de (vrijwillige) begeleiders is onderzocht of de beoogde effecten bereikt worden.

M25 goes Rotterdam een geslaagde dag!
Jongeren uit heel Nederland kwamen op zondag 23 september tijdens ‘M25 goes Rotterdam’ in en om de Hildegardiskerk samen. Het doel: ontmoeting, inspiratie opdoen (voor M25 activiteiten) en de buurtbewoners in Rotterdam Noord die wat extra’s kunnen gebruiken een leuke dag bezorgen.

M25 Rotterdam op stap met OPstap naar Duinrell!
De M25 Rotterdam Funday was dit jaar extra bijzonder. We besloten om naar Duinrell te gaan met het Haagse maatjes- en activeringsproject OPstap voor zwerfjongeren.

Laurentiusdag 2013
Met de Laurentiusdag willen kerken en kerkelijke instellingen in Rotterdam aandacht vragen voor armoede in de stad en de inzet van deze organisaties op dat vlak.

M25 Rotterdam bestaat 3 jaar!
Op 8 maart 2009 was de eerste M25 Rotterdam activiteit en dat is inmiddels alweer 3 jaar geleden. We vierden deze mijlpaal door het leuk te maken voor anderen.

M25 Valentijnsdag bij Humanitas
Fijne Valentijnsdag! Afgelopen zondag hebben wij de dag van de liefde gevierd met ouderen bij Humanitas Bergweg. We hebben ze verwend met allerlei lekkernijen.

Landelijke dag: M25 goes Rotterdam!
Zondag 23 september a.s. vindt voor de tweede keer de landelijke M25 ontmoetingsdag plaats en dit keer in Rotterdam. Deze dag wordt georganiseerd door Bisdom Rotterdam, Stichting Mara en M25 Rotterdam. Bij deze alvast een tipje van de sluier.

Terugblik M25 Rotterdam in 2011
Iedereen een zalig Nieuwjaar toegewenst! 2012 belooft weer een leuk jaar te worden voor M25 Rotterdam. Maar voordat we vooruit kijken, blikken we eerst nog terug op de activiteiten van een spannend 2011.