Home Contact Sitemap
RSS Feed

Nieuws overzicht 2013


M25 Rotterdam breidt uit
De eerste vier jaar waren we voornamelijk een Katholiek project, maar na de zomervakantie zullen er ook jongeren uit de Protestantse kerken meedoen.

Terugblik op de eerste M25 Rotterdam Lounge
Er is al aangekondigd dat er meer ruimte voor verdieping en zingeving zou worden gemaakt in het project. Dit zodat de deelnemende jongeren meer stilstaan bij wat ze precies doen met M25 en wat de achterliggende betekenis daarvan is. Bij M25 gaat het om meer dan alleen de activiteiten. Vandaar M25 Lounge.

Succesvolle samenwerking gestart tussen M25 Rotterdam en Islamitische jongeren
Via het project ‘Divers in Woord en Daad’ van SPIOR, de koepelorganisatie van Islamitische organisaties in Rotterdam, is M25 Rotterdam benaderd om samen met Islamitische jongeren verschillende maatschappelijke acties te doen. Deze samenwerking is in november 2013 succesvol gestart met een actie tegen stress en de landelijke diaconale activiteit voor jongerengroepen getiteld DiaconAction.

Weer een geslaagde DiaconAction voor M25 Rotterdam
Zoals gebruikelijk als DiaconAction activiteit zamelt M25 Rotterdam de derde zondag van november voedsel in voor daklozen. Elk jaar opnieuw spannen twee groepen van M25 jongeren zich in om zoveel mogelijk boodschappen in te zamelen voor de dagelijkse maaltijden voor daklozen bij de Zusters van Liefde.

MOVISIE Participatieprijs 2013 voor Amsterdams jongerenproject
Vrijdagmiddag 8 november 2013 was de uitreiking van de tweede Participatieprijs. Winnaar van de hoofdprijs is het Amsterdamse project Gelijk=Gelijk? van Diversion. Dit project over vooroordelen, discriminatie en tolerantie maakt volgens de jury het best de maatschappelijke meerwaarde en kracht van jongeren (12-30 jaar) zichtbaar. M25 Rotterdam was één van de projecten die was geselecteerd voor de Longlist.

Stem op M25 Rotterdam voor de Publieksprijs
Het is zover! Stem aub op M25 Rotterdam door onze foto te liken via www.facebook.com/Jongerenparticipatieprijs! De foto met meeste likes wint de Publieksprijs.

(M25) Rotterdam naar Lourdes
Eind september gingen meer dan 200 Rotterdammers voor 6 dagen op bedevaart naar Lourdes. Ook een kleine delegatie van M25 Rotterdam was er bij. Op weg als pelgrim en als vrijwilliger.

Terugblik op Laurentiusdag 2013
Zaterdag 5 oktober 2013 was de Laurentiusdag. Op het programma stond een stedelijke boodschappen inzamelingsactie voor de Voedselbank, een symposium over armoede en gezondheid en als hoofdactiviteit een bijzonder drie-gangen diner voor cliënten van de Voedselbank.

M25 Rotterdam geselecteerd voor de MOVISIE Participatieprijs 2013
Op vrijdagmiddag 8 november van 13.30 tot 17.00 uur vindt de uitreiking van de tweede Participatieprijs plaats. Onder het motto ‘Meedoen doe je zó!’ hebben 128 jongerenprojecten zich voor de prijs aangemeld. Uit alle inzendingen zijn 30 projecten voor de longlist geselecteerd, waaronder M25 Rotterdam!

M25 Rotterdam toneelproductie over pesten
Tijdens een brainstormsessie kwam naar voren dat de M25 jongeren graag een toneelstuk willen maken. We hebben hiervoor gekozen voor het actuele onderwerp pesten.

De Laurentiusrace
M25 Rotterdam organiseert een sponsorloop voor cliënten van de Voedselbank. Daag jezelf uit en doe mee met de Laurentiusrace. Hoeveel rondjes ren jij tegen armoede?

De Laurentiusdag 2013
Op zaterdag 5 oktober 2013 organiseren kerken en maatschappelijke instellingen voor de derde keer de Laurentiusdag. Deze keer staat de dag in het teken van armoede en het werk van de Voedselbank. M25 Rotterdam organiseert een sponsorloop!

Jonge vrijwilligers gezocht voor bedevaart naar Lourdes!
Ben je tussen de 16-30 jaar en weet je van aanpakken? Dan ben je van harte welkom om als vrijwilliger mee te gaan op Bedevaart naar Lourdes, Frankrijk. Deze reis naar Lourdes is een bedevaart voor zieken en gezonden, een reis waar generaties en culturen elkaar begroeten en ontmoeten. Als het bovenstaande je aanspreekt, geef je dan snel op.

Mei maand M25 maand
Niet alleen de maand december, maar ook de mei maand is een drukke periode voor M25 met veel inzet voor kwetsbare groepen. Tientallen jongeren hebben met name in de meivakantie meegedaan met een hoop leuke activiteiten.

Positieve ontwikkeling bij M25 Rotterdam!
M25 Rotterdam bestaat sinds maart 2013 alweer 4 jaar. De tijd vliegt en het project heeft vele positieve gebeurtenissen meegemaakt. Een recente positieve ontwikkeling is dat vanaf dit jaar wordt samengewerkt met Stichting KSA-GCW, waardoor het jongerenproject officieel oecumenisch is geworden.

Palmzondag sponsorfietstocht
Afgelopen weekend was het bijna recordbrekend koud! Dit weerhield een aantal jongeren er niet van om deel te nemen aan de WJD sponsorfietstocht op Palmzondag. Of hoe de jongeren het zelf zeiden: "Wij zijn bikkel!"

Stem op M25 Rotterdam: kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels
Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. M25 Rotterdam doet mee aan deze grote landelijke actie. Stem aankomend weekend 15, 16 en 17 maart op M25 Rotterdam via www.kroonappels.nl onder gemeente Rotterdam, categorie Helpende Hand.

Lourdes 2013: Handen uit de mouwen!
De parochies van Rotterdam organiseren in september 2013 een bedevaart naar Lourdes. Zes dagen lang verdieping, inspiratie, spiritualiteit en ontspanning. En M25 Rotterdam gaat mee!

Welkom in M25 Rotterdam bij Casa Tiberias
Het jaar 2013 is weer goed begonnen bij M25 Rotterdam met de eerste activiteiten op zondag 3 februari. Een groepje jongeren ging aan de slag bij de Missionaries of Charity. Een ander groepje deed mee aan het project Welkom in Rotterdam met een mixbijeenkomst bij Casa Tiberias.

Terugblik M25 Rotterdam in 2012
Iedereen een zalig Nieuwjaar toegewenst! 2013 belooft weer een leuk jaar te worden voor M25 Rotterdam. Maar voordat we vooruit kijken, blikken we eerst nog terug op de activiteiten van een mooi 2012.

Sinterklaasviering OPstap en M25 Rotterdam
Sinterklaas ging niet ongemerkt aan het Haagse maatjes- en activeringsproject OPstap voor zwerfjongeren en jongerenproject M25 Rotterdam voorbij. Woensdag 5 december 2012 kwamen de deelnemers van de 2 projecten in Den Haag samen om gezamenlijk Sinterklaas te vieren.