Home Contact Sitemap
RSS Feed

Nieuws overzicht 2016


Feestelijke dagen met M25 Rotterdam
December was weer een drukke, maar mooie maand bij M25 Rotterdam. Met Kerst knutselfeestjes, een gezellige ontmoetingsavond, een winterfeest, een VIP-feest, een eindejaarsfeest en een Adventsviering hebben we vele mensen blij kunnen maken met bijzondere M25 activiteiten i.v.m. de feestdagen.

M25 Jongeren kopen galaoutfits en organiseren een VIP-feest voor vluchtelingen
Afgelopen maand hebben de jongeren van M25 Rotterdam €1500,- weten in te zamelen voor hun leeftijdsgenoten die gevlucht zijn uit hun land, vanwege oorlog of andere trieste omstandigheden. Hiermee gaan zij vrijdagavond 16 december 2016 met de jonge vluchtelingen in het centrum van Rotterdam winkelen voor een galaoutfit. De shopavond wordt afgesloten met een VIP-feestje in de City Kerk Het Steiger.

Sinterklaas en de M25 Pieten!
In november heeft M25 ouderen met dementie en kinderen in kwetsbare situaties blij mogen maken. Afgelopen zondag was dit met hoog bezoek van Sinterklaas!

Sponsor een jonge vluchteling aan een galaoutfit!
Het is alweer bijna de periode van de feestdagen. Voor velen een tijd van gezelligheid en feestjes. De M25 jongeren willen heel graag hun leeftijdsgenoten die gevlucht zijn uit hun land, vanwege oorlog of andere trieste omstandigheden, verwennen met een VIP-feest en hen een gratis galaoutfit cadeau geven. Help mee!

Een M25 Herfstvakantie
In oktober hebben een aantal nieuwe jongeren van M25 allerlei activiteiten gedaan met zowel kwetsbare kinderen als ouderen. Kort gezegd heeft het een indruk op hen gemaakt.

Ontmoeting met een jonge vluchteling
Onlangs organiseerde M25 een sportdag voor jonge vluchtelingen. Even samen sporten, een hapje eten, maar ook verhalen met elkaar delen.

Fijne vakantie met een sportdag voor ouderen
Aan het eind van de zomervakantie waren er verschillende activiteiten te doen voor de actieve M25 jongeren. Zo was er voor ouderen in verpleeghuis Pniël een eigen Olympische spelen georganiseerd en M25 hielp mee!

Vrijwilligers gezocht bij M25!
Vanaf de zomer van 2016 zoekt M25 Rotterdam één of meerdere vaste M25-vrijwilligers om het project te ondersteunen. Heb jij affiniteit met jongeren en hun leefwereld en heb je 2 - 4 uur per week over, dan kan één van deze vacatures iets voor je zijn.

De M25 Rotterdam Funday in Duinrell!
Ook dit jaar waren er jongeren die de afgelopen periode mee hebben gedaan met M25 Rotterdam uitgenodigd voor een Funday. Om hen te bedanken voor hun inzet en het seizoen gezellig af te sluiten met elkaar zijn we afgelopen zondag naar attractiepark Duinrell geweest.

Een nacht buiten geslapen voor straatjongeren
Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht 24-25 juni 2016 waren er 14 deelnemers van jongerenproject M25 Rotterdam en jongerengroep Youth Faith Exploration aanwezig bij de Maria en Johannes onder het Kruis kerk, waarbij een aantal de nacht door brachten in zelfgebouwde krotten van karton en plastic.

M25 workshops met verschillende kerken
Afgelopen halfjaar is M25 weer op tour geweest bij verschillende kerken in Rotterdam. Op locatie hebben jongeren via een M25 workshop kunnen kennismaken met het project.

Geslaagde proef afgerond met de GSR
Begin dit jaar werd M25 benaderd door de middelbare school de GSR om hen te helpen hun maatschappelijke stage traject vorm te geven. Zo'n 40 leerlingen gingen als proef vrijwillig aan de slag.

Positieve reacties van Emmauscollege leerlingen op hun stage bij M25
Leerlingen van het Emmauscollege hebben succesvol hun maatschappelijke stage afgerond bij M25. Een reactie van een leerling: Wij hebben de beste stage gelopen!

Tienermoederdag met het Leger des Heils en M25
In de meivakantie heeft M25 Rotterdam de jaarlijks terugkerende Tienermoederdag georganiseerd voor jonge moeders die wonen in de noodopvang bij het Leger des Heils. Dit jaar konden we een échte High Tea aanbieden.

Jongeren aan de slag bij de 'naakten kleden' M25 Lounge
Onder leiding van 2 modeontwerpsters Heidi en Fenny van de organisatie Doris&Inez hebben de aanwezige M25'ers samen 16 mooie tassen gemaakt.

M25 als Paashaas
Op Tweede Paasdag was M25 Rotterdam te gast bij de ASVZ Wielewaal om mee helpen bij een Paaseierenzoektocht voor mensen met een verstandelijke / lichamelijke beperking.

Rudolf Steiner College zette zich in via M25
In maart organiseerde het Rudolf Steiner College in samenwerking met M25 Rotterdam een High Tea voor dak- en thuislozen.

M25 Rotterdam gaat naar de WJD!
Dit is de laatste maand dat je jezelf kan inschrijven voor de pelgrimage naar de Wereldjongerendagen! Twijfel niet langer en schrijf je nu in. Je sluit je dan aan bij andere M25 Rotterdammers die ook gaan.

Festiviteiten met de PeP-club
De kinderen die bij de PeP-club komen, kunnen niet altijd even zorgeloos spelen. M25 ging ervoor zorgen dat deze kinderen een leuke voorjaarsvakantie beleefden.

Help wanted: Nacht Zonder Dak
Zoals je in onze agenda kan lezen organiseren we op vrijdag 24 juni t/m zaterdag 25 juni een Nacht Zonder Dak. Om deze actie tot een succes te maken hebben we jouw hulp nodig voor het organiseren.

Nieuwjaarsreceptie met ouderen met dementie
Het nieuwe jaar begon goed bij M25 Rotterdam. In de periode van nieuwjaarsrecepties gingen wij langs bij verpleeghuis Pniël om een feestje te bouwen met ouderen met dementie.